Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان عضو هیات علمی گروه مهندسی برق دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تولید نرم‌افزار پردازش تصویر برای ارزیابی  ایزولاسیون خطوط توزیع برق، گفت: این پروژه که در سال ۹۹ به عنوان پروژه برتر شرکت‌های توزیع نیروی برق کشور انتخاب شد، اکنون از آن به عنوان نرم‌افزار در شرکت توزیع برق استان خوزستان استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر غلامرضا اکبری‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: نرم‌افزار پردازش تصویر برای ارزیابی ایزولاسیون خطوط برق، طی قراردادی میان شرکت توزیع نیروی برق استان خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز، تولید شد. این نرم‌افزار با استفاده از تحلیل و آنالیز ویدئوهای دوربین‌های کوروناویژن در مرحله اولیه نقص موجود در تجهیزات برق را تشخیص می‌دهد و اگر خرابی وجود داشته باشد، اعلام می‌کند. 

وی افزود: از پدیده‌هایی که در ارتباط با تجهیزات برق‌دار در خطوط انتقال نیرو و تجهیزات فشار قوی مطرح می‌شود، کرونا یا هاله است. هنگامی که مقدار ولتاژ در سطح یک هادی بیش از مقاومت هوای اطراف هادی شود، هوای اطراف هادی یونیزه می‌شود. در این صورت اگر ولتاژ بیش از ۳۰ کیلو ولت بر سانتی‌متر باشد، با پدیده کرونا مواجه خواهیم شد و میدان الکتریکی در نزدیکی هادی می‌تواند به حدی متمرکز شود که هوای مجاور خود را یونیزه کند. این مسئله می‌تواند منجر به تخلیه جزئی انرژی الکتریکی شود که به آن کرونا گفته می‌شود. پدیده کرونا در اطراف خطوط فشار قوی که جریان متناوب دارند، باعث مقداری تلفات الکتریکی  و تخلیه کامل می‌شود.

عضو هیات علمی گروه مهندسی برق دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان این‌که در شرکت توزیع برق از ۲ دوربین ترموویژن و کروناویژن استفاده می‌شود، گفت: دوربین‌های ترموویژن با استفاده از مادون قرمز خرابی را تشخیص می‌دهد اما دوربین‌های کروناویژن با استفاده از تکنیک تصویربرداری  ماورابنفش می‌توانند نقص را در تجهیزات قدرت برق تشخیص دهند.

اکبری‌زاده با اشاره به کارکرد نرم‌افزار پردازش تصویر برای ارزیابی ایزولاسیون خطوط توزیع برق، عنوان کرد: نرم‌افزاری که در دانشگاه شهید چمران تولید شده بر اساس تکنیک دوربین‌های کروناویژن است و با دقت بالای ۹۰ درصد وجود خرابی را تشخیص می‌دهد. یعنی به جای این‌که یک کارشناس چندین فیلم را ببیند و با چشم تشخیص دهد که آیا خرابی وجود دارد یا خیر، این نرم‌افزار با هوش مصنوعی که در آن تعبیه شده است، می‌تواند خرابی‌های موجود در تجهیزات را تشخیص و گزارشات موردنیاز را ارائه ‌دهد. 

وی ادامه داد: نرم‌افزار تولید شده نمونه داخلی ندارد و اولین بار است که در سطح کشور تولید می‌شود اما نمونه مشابه خارجی آن قابلیت این نرم‌افزار تولید شده را ندارد و البته قیمت آن نیز حدودا ۲۰ هزار دلار است که تهیه آن برای شرکت‌های توزیع برق کشور می‌تواند هزینه گزافی را متحمل کند.

عضو هیات علمی گروه مهندسی برق دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان این‌که این پروژه در سال ۹۹ به عنوان پروژه برتر شرکت‌های توزیع نیروی برق کشور انتخاب شد، گفت: اکنون از نرم‌افزار در شرکت توزیع برق استان خوزستان استفاده می‌شود و در صورتی که بقیه شرکت‌های توزیع برق کشور نیز خواستار این نرم‌افزار باشند، می‌توانیم در اختیار آن‌ها قرار دهیم. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه شهید چمران اهواز نرم افزار پردازش تصویر شرکت های توزیع نرم افزار شرکت توزیع توزیع برق برق کشور تولید شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۴۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی‌سازی دستگاه مورد نیاز گلخانه‌های صنعتی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دستگاه‌های CO2 ساز تولید این کارخانه علاوه بر تامین نیاز مصارف گلخانه ای کشور در نخستین تجربه صادراتی خود بخشی از نیاز کشورهای حاشیه خزر را هم تامین خواهد کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی این محصول با نصف قیمت نمونه مشابه خارجی عرضه می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • ایمن‌سازی ۷۰ کیلومتر از راه‌های روستایی در برابر سرقت کابل
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید
  • بومی‌سازی دستگاه مورد نیاز گلخانه‌های صنعتی
  • پیش بینی تولید ۱۵۰۰ قلم کالای دانش بنیان در مازندران
  • گام بلند مناطق نفت‌خیز جنوب در بومی‌سازی تجهیزات
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • خطوط ناخوانا در واگذاری سرخابی‌ها!